Mnohem lepší než tisícovka doktorů: Pravá domácí huspenina podle tradičního babiččina receptu!

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    23 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 427




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výbornou domácí huspeninu, tradiční recept který je opravdu perfektní.

Připravte si tuto chutnou vitamínovou porci kdykoli.

Chutná skutečně na jedničku!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 700 gramů hovězího masa (lze zcela vynechat)
  • 1 a půl kilogramu vepřového masa (ideální vepřové koleno a může být i hubenější)
  • 3 kus vepřových nožiček
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 2 celery
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • 5 až 5 a půl litru vody.

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Maso si omyjte, očistěte a namočte jej do studené vody na tři až čtyři hodiny. Potom dejte vařit na pět minut. Následně vodu odlijte a napusťte k masu čistou studenou, tak aby byla asi dva prsty nad masem. Hrnec částečně přiklopte poklicí a vařte po dobu pěti hodin na co nejmírnějším plameni.
  2. Během vaření pomocí naběračky sbírejte z hladiny vzniklou pěnu.
  3. Dvě hodiny před ukončením vaření vývar ochuťte solí. Hodinu před ukončením varu vložte také mrkev, cibuli a bobkový list.
  4. Když se maso uvaří, vyndejte ho z hrnce, vývar dochuťte prolisovanými stroužky česneku a maso natrhejte na menší kousky a vložte také do vývaru. Mrkev a cibuli nakrájejte na menší kousky a vraťte zpět do tekutiny.
  5. K ruce si pak vezměte hlubší zapékací misku a vývar s masem a zeleninou do ní vlijte až po okraj. Nechte při pokojové teplotě vychladnout a poté vložte ke ztuhnutí do chladničky. Když bude želé tuhé, pokrájejte jej na menší porce a podávejte.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: zen.yandex.ru/media/mikhaylik_zharit/rasskazyvaiu-proverennyi-godami-recept-svinogo-holodca-5fd4e9825a2c8e1f2c04c764



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *